Category – Wedstrijd

Stuur ons je mooiste natuurfoto …

Natuur

Heb je zin in een weekend ‘puur natuur’? Stuur ons je mooiste natuurfoto en misschien win jij wel de BONGO bon voor een ecoweekend. Je kan je foto insturen tot 1 juni naar info@cvo-bec.be. In de header van je mail schrijf je ‘fotowedstrijd e-zine’.

We maken achteraf met jullie inzendingen een kleine fototentoonstelling. Als je meedoet aan de wedstrijd geef je ons tevens de toestemming om je foto (met vermelding van jouw naam) te publiceren in het e-zine alsook in de tentoonstelling op te hangen.

Veel succes!

(Foto: Pixabay)

Lees hier de prachtige tekst van Richard Bishop, de winnaar van onze schrijfwedstrijd voor Nederlands.

De nacht

Om 19.34 precies vertrekt de Eurostar 9158 van het station St Pancras op de weg naar Brussel. In de lichte en heldere wagon vinden de laatste passagiers hun plaats, pakken hun elektronische toestellen uit, nemen hun gezonde Fast Food uit de Marks & Spencer tassen en bereiden zich op de reis voor. Sommige kijken naar buiten – waar de duisterheid maar af en toe door de voorbijhaastende lichten onderbroken wordt.

Een iets gedrongen en druilerige zakenvrouw tilt het deksel van haar laptop op, schakelt hem in, eet twee groentenchips van een M&S-zakje en begint het verslag van de vergadering van de huidige dag te schrijven. Hoewel ze onderweg naar huis is en haar kinderen vandaag een zoen zal kunnen geven, blijft bijna altijd een sombere en grimmige uitdrukking op haar gezicht.

Een groepje Britse tieners dat achter haar zit is niet op de weg naar huis – integendeel, ze gaan twee weken bij verschillende Brusselse families doorbrengen. Opgewonden gezichten in afwachting van nieuwe culturele ervaringen zijn er echter niet zichtbaar. Ze zijn namelijk met veel andere dingen bezig – hun attentie dwaalde voortdurend tussen de iPhone, de iPad en de iPod.

Ondertussen is buiten de verandering van duistere avondschemering naar volledige donkerheid bijna compleet. In vergelijking is de stemming in de restauratiewagen helemaal anders omdat hij door een lawaaierige groep Vlaamse zakenmannen bezet is.  Aan een tafel in de hoek zit er een Britse cursist Nederlands op zoek naar inspiratie voor een schrijfwedstrijd.

Inmiddels is de trein in het station ‘Ashford International’ aangekomen. Buiten op het naargeestige platform zit er een enkele wachtende passagier te rillen van de kou – het is namelijk een verschrikkelijk gure en druilerige Britse nacht.

De trein vertrekt nog altijd niet. Twintig minuten gaan voorbij. Eindelijk komt de trein weer in beweging. Van de conducteur wordt er aangekondigd dat ze dertig minuten vertraging kunnen verwachten. Als hij daarna de reden voor de verlating uitlegt, lijkt het voor niemand een verrassing te zijn.

De mensen die vandaag met de Eurostar van London naar Brussel onderweg zijn, hebben verschillende reismotieven. Sommige zijn aan het begin van een zakenreis, sommige aan het einde. Andere zullen op vakantie gaan of aan een taalprogramma deelnemen. Maar allen hebben iets met elkaar gemeen – ze hebben een precies reisdoel en ze weten waar ze vannacht gaan slapen.

Voor de mensen, die de vertraging van de trein veroorzaakt hebben, geldt dat niet. Het belangrijkste doel van de vluchtelingen is van hun eigen land te vluchten. Misschien hebben ze een verre neef of een vriend die al in Groot-Brittannie leeft – of misschien ook niet. Wellicht wacht alleen de onzekerheid op hen – de onzekerheid of ze er mogen blijven of naar thuis moeten terugreizen.

Buiten op de sporen in Calais is alles donker, duister en dreigend. Voor de vluchtelingen gaat de nacht nog lang duren.

Richard Bishop

‘De nacht’

Maan

Word jij ook geïnspireerd door de nacht en het duister? Heb je zin om bij maanlicht aan het schrijven te gaan? Dan nodigen wij jullie graag uit om deel te nemen aan onze grote schrijfwedstrijd.

Wat moet je doen? Je schrijft een tekst van één A4 (maximum 300 woorden) in je studietaal over het thema ‘de nacht’. De inhoud van je tekst bepaal jij zelf. Je stuurt het resultaat tussen nu en 18/03/16 door naar info@cvo-bec.be. In de header van je mail schrijf je ‘Wedstrijd De nacht’ alsook je klascode.

Onze redacteurs kiezen vervolgens de winnende tekst. Op 25/04 maken we de naam van de winnaar bekend en publiceren we een selectie van jullie teksten in de volgende editie van het e-zine. De winnaar krijgt van ons een iPad!

We wensen jullie heel veel inspiratie!

En toen was er licht …

In maart vroegen we jullie om ons foto’s door te sturen rond het thema licht. We maakten met alle inzendingen een prachtige galerij.

De eerste foto is die van de winnaar van onze wedstrijd, Charlotte-Renée Karlsen. Zij wint een Philips Wake-up Light.

Charlotte-Renée Karlsen
Veronika Schröpfer
Charlotte Ulstad
Veronika Schropfer
Sitki Polat
Roel Caubergs
Sitki Polat
Roel Caubergs
Lucia Weigl
Jérôme Roche
Lucia Weigl
Jerome Roche
Imola Antal
Emel Kilic
Imola Antal
Emel Kilic
Heidi Nys
Elisa Spadaro
Heidi Neys
Elisa Spadaro
Dina Martinho
Carmen Carabott
Dina Martinho
Carmen Carabott
Stefanie Deblier
Magdalena Cent
Stefanie Deblier
Magdalena Cent
Jorge Dovas
Martim Moniz
Jorge Dovas
Martim Moniz
Joannie Thys
Anne Moniquet
Joannie Thys
Anne Moniquet 2

Ben jij de Caravaggio van de camera?

Grijp naar je fototoestel en laat je inspireren door het thema van het licht.

Wij maken met alle inzendingen een fotogalerij en laten door onze redactie de mooiste foto uitkiezen. Die wordt beloond met een Philips Wake-Up Light.

info@cvo-bec.be

FOTO wedstrijd

Foto Joannie Thys

FOTO WEDSTRIJD

Geïnspireerd door de zonsopgang maakt de Philips Wake-up Light gebruik van een combinatie van lichttherapie en geluid om u op een natuurlijke manier te wekken. De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht ochtendrood via warm oranje in helder geel licht.

www.philips.be/c-p/HF3520_01/wake-up-light

We hebben een winnaar!

DSC00529

Het is zover: we zijn trots met de 1.000ste ‘like’ van onze Facebookpagina!

Cursiste Frans en Spaans Katerina Pietrasova is de winnaar van een tablet. Hartelijk gefeliciteerd!

Ken je onze Facebookpagina al?

logo2

FOTO FACEBOOK

Je vindt er up-to-date informatie over alles wat leeft in je favoriete school: de laatste nieuwtjes uit de klassen, leuke foto’s van onze uitstapjes en andere activiteiten, grappige anekdotes over taal, handige studietips van je leerkrachten en verrassende reacties van de cursisten.

Waarom ga je niet zelf eens een kijkje nemen? Je kan meteen onze pagina leuk vinden en zo maak je ook kans om een tablet te winnen want we belonen één van onze Facebookfans wanneer we de 1000stelike bereiken. En we hopen natuurlijk ook dat je een reactie plaatst op één van onze posts.

Ga snel naar facebook.com/CVOKHNB

Tot gauw op onze pagina!

E-zine CVO BEC © 2017 Frontier Theme